Primeur: les nouveautés étonnantes du Palais 9

Woningreportages

Chaque jour de Batibouw, nous braquons les projecteurs sur un palais différent. Aujourd'hui, nous nous concentrons sur la base: quelles sont les innovations en matière d'outils, d'éclairage et de domotique ?

Schepen voor onroerend erfgoed, Rob Van de Velde: “Antwerpen is rijk aan erfgoedparels. Meer zelfs: u woont, werkt of shopt er misschien wel in. Deze panden worden vaak in ere gehouden door privé-initiatieven die er voor kiezen om hun gebouw te restaureren, renoveren of herbestemmen. Om deze mensen te belonen, heeft de stad 2 jaar geleden de wedstrijd Het Schoonste Gebouw voor het eerst gelanceerd. Zo zetten we deze initiatieven in de schijnwerpers.”

Alle Antwerpse gebouwen met een erfgoedwaarde die in de afgelopen 5 jaar zijn gerestaureerd of gerenoveerd of een nieuwe bestemming kregen, komen in aanmerking. Zowel beschermde als niet-beschermde gebouwen en zowel publieke als private gebouwen kunnen de titel wegkapen. De winnaar krijgt niet alleen een ‘schone’ titel, maar ook een geldprijs van 4000 euro.

Grote belangstelling verwacht

Schepen Van de Velde: “Sinds de vorige editie is de interesse in deze erfgoedprijs enorm gegroeid. We verwachten dus heel wat inzendingen.”

Een vakjury maakt uit alle inzendingen een selectie van 5 kandidaten die doorgaan naar de volgende ronde. Van midden augustus tot midden september kunnen alle Antwerpenaars en geïnteresseerden een stem uitbrengen op hun favoriet. Eind september worden de winnaars van de vakjury en publieksjury bekendgemaakt.

Wie vindt dat zijn/haar project Het Schoonste Gebouw is van Antwerpen, kan tot en met 19 maart een dossier indienen via www.antwerpen.be/hetschoonstegebouw. Op deze website vind je naast praktische informatie ook het reglement en het inschrijfformulier.

Pas trouvé ce que vous cherchiez?

Essayez à nouveau dans notre moteur de recherche.

En relation