4 conseils pour rédiger une bonne description des lieux

4 conseils pour rédiger une bonne description des lieux

Nieuws

Établissez un état des lieux d'entrée détaillé en début de bail. Faute de quoi vous ne pourrez pas prouver l'état initial du bien lorsque le locataire en a pris possession.

Wie een bescheiden woning verhuurt, krijgt een fors hogere isolatiepremie voor zijn dak. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (SP.A) beslist. Zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Eigenaars die zelf in hun woning wonen, isoleren massaal. Vorig jaar hebben meer dan 70.000 gezinnen een premie daarvoor gekregen: een record. Maar huurwoningen blijven achter, vaak ook omdat het om kwetsbare gezinnen gaat. Een eerdere poging van de minister om de huurders zelf te laten isoleren, blijkt onvoldoende aan te slaan.

Daarom werkt Van den Bossche nu via de verhuurders. Die konden nu al een verhoogde premie aanvragen als ze bepaalde ‘beschermde’ huurders hadden. Maar huisbazen kennen niet altijd de precieze financiële situatie van hun huurders. Daarom breidt Van den Bossche de maatregel uit naar alle bescheiden woningen: als het huurgeld minder dan 450 euro is, of 500 euro in de grotere steden, bedraagt de premie 23 euro per vierkante meter.

Vanaf 2020 wordt het verboden nog langer een woning te verhuren zonder geïsoleerd dak. (Belga/SD)

Pas trouvé ce que vous cherchiez?

Essayez à nouveau dans notre moteur de recherche.

En relation